Alle rechten voorbehouden ©2017 Barry Emons aangepast spelmateriaal
VEILIGBED.NL

Matrassen

Zoveel mensen, zoveel wensen. Barry Emons heeft een zeer uitgebreid assortiment aan matrassen. Deze zijn allen op maat te verkrijgen.

Zorgmatrassen

 

Onze zorgmatrassen zijn met zorg geselecteerd en samengesteld, de standaard dikte is 14 cm. Andere dikten zijn uiteraard leverbaar. De matrassen zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar.

 

Basis Zorgmatras HRC

Alle materialen die wij gebruiken voor onze matrassen zijn van hoog niveau. Ons basismatras is van ondersteunend en drukverdelend HRC-schuim. HRC staat voor High Resilence Climate, dat is de opvolger van het traditionele HR-schuim. Ons schuim blijft stabiel en zelfs 40% beter dan conventionele schuimsoorten. Zowel schuim als de standaard meegeleverde incontinentiehoes voldoen aan alle gestelde (brandveiligheid) normen. Optioneel ook met velours hoes.

 

 

Luxe Combizorgmatras HRC/Viscopore

Dit matras is gemaakt uit een combinatie van HRC-schuim en Viscopore. De kwaliteit van het schuim is hetzelfde als de basis zorgmatras HRC. Viscopore is door haar structuur in staat om zeer zware belastingen aan te kunnen gedurende langere periodes. Doordat er tijdens het productieproces geen olie-impregnatie wordt toegepast blijft de openheid van de celstructuur gewaarborgd. Het matras wordt ook ingezet als preventief matras ter voorkoming van decubitus tot en met categorie 2. Standaard met bi-elastische incontinentiehoes of velours hoes.

 

 

Anti-decubitusmatras HRC/Viscopore

Het DeQpress matras is het meest geavanceerde drukverlagende matras op de actuele zorgmarkt. Door de vervaardigingsmethodiek van de visco-elastische toplaag heeft het matras een beter ventilerend vermogen wat broei vermindert. Het DeQpress matras kan uitstekend worden ingezet als preventief matras ter voorkoming van decubitus en is zelfs curatief tot een 2e gradatie. Het visco-elastisch polyurethaan schuim heeft een open celstructuur.en is hierdoor in tegenstelling tot oliegeïmpregneerde “traagschuimen”, sterker, beter vocht- en luchtregulerend en hygiënischer. De onderlaag van het DeQpress matras bestaat uit een 8 cm dikke Evopore-laag met unieke eigenschappen. Leverbaar met bi-elastische incontinentiehoes (standaard)  of velours hoes.

 

Waterbedden

 

Waterbedden houden het lichaam actiever dan vaste matrassen. Dat kan veel voordeel hebben voor doorliggen maar ook voor stoelgang. Het heeft ook een ontspannende werking en is zeer comfortabel door de verwarming.

 

Waterbed Dublin

In de meeste bedden van Barry Emons past een waterbed Dublin. Dit is een ongestabiliseerd waterbed van 10 cm dik. De Dublin is warm en biedt geborgenheid en ontspanning. Het Dublin waterbed is echt bedoeld voor slapen, voor snoezelen gebruiken we dikkere waterbedden.

 

Waterbed Caribean

Dit is een gecertificeerd Antidecubitus waterbed. Het is half-gestabiliseerd per sectie. Dat komt door het gebruik van een gelei. Gelei vormt zich perfect naar het lichaam maar is ook stabiel genoeg om vorm te behouden wanneer het gebruikt wordt op een tweedelige lattenbodem. Dus zelfs met rug rechtop functioneert de Caribean als waterbed. De Caribean is verkrijgbaar in 90 x 200 cm en wordt geleverd met tijk.

 

 

Gecoate matrassen

 

Gecoat matras schuim met 2 mm coating

Deze matrassen zijn ondoordringbaar voor vocht en dus ideaal voor uitdagende situaties qua hygiëne. We gebruiken de 10 cm dikke variant in de PureFit. Het schuim is standaard PU SG40. Een steviger of zachter schuim is ook mogelijk. De tweede standaard matras is 14 cm dik. Dat past eveneens in alle bedden.

 

Gecoat matras met traagschuim met 2 mm coating

Barry Emons heeft ook een gecoat matras met traagschuim ontwikkeld. Traagschuim wordt veelal gebruikt omdat dit vormvaster is. Dit matras is wat zwaarder en stabieler dan de gewone gecoate matras. De gecoate matrassen zijn in uiteenlopende diktes en afmetingen te bestellen.

 

 

Vouwmatras

 

Voor de MobiFit is een 3-delig opklapbaar matras bedacht. Dit kunt u handig in de auto meenemen.

De matras heeft een cellflex hoes en een bijbehorende tas. De totale afmeting is 90 x 200 cm. De dikte van de matras is 10 cm.