Zoveel mensen, zoveel wensen. Barry Emons heeft een zeer uitgebreid assortiment aan matrassen. Deze zijn allen op maat te verkrijgen. Onze zorgmatrassen zijn met zorg geselecteerd en samengesteld, de standaard dikte is 14 cm. Andere dikten zijn uiteraard leverbaar. De matrassen zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar.

Basis Zorgmatras HRC

Alle materialen die wij gebruiken voor onze matrassen zijn van hoog niveau. Ons basismatras is van ondersteunend en drukverdelend HRC-schuim. HRC staat voor High Resilence Climate, dat is de opvolger van het traditionele HR-schuim. Ons schuim blijft stabiel en zelfs 40% beter dan conventionele schuimsoorten. Zowel schuim als de standaard meegeleverde incontinentiehoes voldoen aan alle gestelde (brandveiligheid) normen. Optioneel ook met velours hoe

Luxe Combizorgmatras HRC/Viscopore

Dit matras is gemaakt uit een combinatie van HRC-schuim en Viscopore. De kwaliteit van het schuim is hetzelfde als de basis zorgmatras HRC. Viscopore is door haar structuur in staat om zeer zware belastingen aan te kunnen gedurende langere periodes. Doordat er tijdens het productieproces geen olie-impregnatie wordt toegepast blijft de openheid van de celstructuur gewaarborgd. Het matras wordt ook ingezet als preventief matras ter voorkoming van decubitus tot en met categorie 2. Standaard met bi-elastische incontinentiehoes of velours hoes.

Vouwmatras

Voor de MobiFit is een 3-delig opklapbaar matras bedacht. Dit kunt u handig in de auto meenemen. De matras heeft een cellflex hoes en een bijbehorende tas. De totale afmeting is 90 x 200 cm. De dikte van de matras is 10 cm.

Gecoate matrassen

Gecoat matras schuim met 2 mm coating
Deze matrassen zijn ondoordringbaar voor vocht en dus ideaal voor uitdagende situaties qua hygiëne. We gebruiken de 10 cm dikke variant in de PureFit. Het schuim is standaard PU SG40. Een steviger of zachter schuim is ook mogelijk. De tweede standaard matras is 14 cm dik. Dat past eveneens in alle bedden.

Gecoat matras met traagschuim met 2 mm coating
Barry Emons heeft ook een gecoat matras met traagschuim ontwikkeld. Traagschuim wordt veelal gebruikt omdat dit vormvaster is. Dit matras is wat zwaarder en stabieler dan de gewone gecoate matras. De gecoate matrassen zijn in uiteenlopende diktes en afmetingen te bestellen.